Véres hurkával töltött burgonya

Véres hurkával töltött burgonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db közepes burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 lila hagyma
  • 1 szál véres hurka
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • frissen őrölt színes bors
  • 4 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8 db közepes burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 lila hagyma
  • 1 szál véres hurka
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • frissen őrölt színes bors
  • 4 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha langyosra hűlt félbevágjuk és kiskanállal kivájjuk a belsejét.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, azután egy serpenyőben kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a felaprított lilahagymát, a bőréből kihúzott hurkát, a krumpliforgácsot és a vékony karikára vágott kolbászt. A masszát sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a felvert tojásokkal. Megtöltjük vele a kivájt krumplikat, a tetejére reszeljük a sajtot.

220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg ráolvad a sajt.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti