Verdens Beste norvég krémes

Verdens Beste norvég krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 11 dkg vaj
  • 11 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 11 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • a habhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • a szóráshoz:
  • 8 dkg mandulaforgács
  • a krémhez:
  • 250 ml tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 78 g Gála vaníliás krémpor (főzés nélküli)
  • 250 ml habtejszín
  • 11 dkg vaj
  • 11 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 11 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg mandulaforgács
  • 250 ml tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 78 g Gála vaníliás krémpor (főzés nélküli)
  • 250 ml habtejszín

Elkészítés:

A tészta hozzávalóinál a vajat habosra keverjük a cukrokkal, tojásokkal, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy 22×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és a tészta masszára simítjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. (Ha a mandula kezdene pirulni, fóliával borítsuk be, mert különben megég.)

A krémhez a krémport kézi habverővel a hideg tejjel 3 perc alatt besűrítjük. A tejszínt keményre verjük, majd óvatosan a pudingos krémhez keverjük.

A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. Az egyik tészta csík kerül alulra, ráhalmozzuk a krémet, majd befedjük a másik mandulás habos tésztával. A tetejét enyhén megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük! Hosszúpereszteg Árpád u 84