Vénusz keble

Vénusz keble

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg GM étcsokoládé (pl. Torras)
  • 50 dkg natúr gesztenyemassza (pl. Maróni)
  • 10 dkg porcukor vagy eritritpor
  • 10 dkg vaj vagy Liga margarin
  • 50 ml rum (vagy rumaroma)

a bevonathoz:

  • 20 dkg GM fehércsokoládé (pl. Torras)
  • 2-3 evőkanál étolaj vagy szőlőmagolaj

továbbá:

  • kb. 32-35 szem mazsola (pl. Spar Budget)

Elkészítés:

Ez egy végtelenül egyszerű, nagyon-nagyon finom sütés nélküli édesség, de az alapanyagok beszerzésére fordítsunk nagy figyelmet, hogy valóban GM legyen az elkészült édesség!

Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, a rumot és az olvasztott csokit. Pár órára hűtőbe tesszük (annyi időre, amíg a massza formázhatóvá nem válik.)

Diónyi golyókat formázuk, majd a mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk bevonni a golyókat. (Én egy éjszakára felejtettem bent a fagyóban, de egy óra is elég neki.)

A fehér csokit az étolajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és mártóvilla segítségével, egyesével bemártjuk a golyókat a csokiba, a tetejüket egy-egy szem mazsolával díszítjük.

Tálalásig tartsuk hűtőben!

(Ebből a mennyiségből nekem 32 db lett.)

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk