Vendégváró vegyes saslik

Vendégváró vegyes saslik

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 4 szem újkrumpli
  • 8 szelet bacon
  • 10 dkg kecskesajt
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1 db pritaminpaprika
  • 1 db fehér paprika
  • magozott olívabogyó
  • 2 ek. olívaolaj
  • friss zöldfűszerek
  • 1 kk. balzsamecet
  • mustár

Elkészítés:

A pulykahúst ujjnyi vastagon felszeletelem és kissé kiklopfolom.

Sózom, mustárral kenem és aprított zöldfűszerekkel szórom, majd 1-1 szelet baconbe tekerem.

Nyársa tűzöm és fóliába csomagolom.

A hámozott újkrumplit sóval, rozmariggal szórom és ezt is baconbe göngyölöm, fogpiszkálóval tűzöm. Nyársa húzva alufóliával csomagolom.

A paparikát, a paradicsomok kivájt belsejét, uborkát, olívabogyót, kecskesajtot kockázom, olajjal, balzsamecettel, cukorral, sóval, zöldfűszerekkel keverem és a paradicsomokba töltöm, majd fóliába tekerem.

Közepes lángon megsütöm őket, a paradicsom 10 perc, a krumpli 20 perc, a hús 45 perc múlva lesz kész.

Neked ajánljuk