Vendégváró töltött káposzta

Vendégváró töltött káposzta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 60 kg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 15 dkg kukoricadara
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsomkonzerv
  • 2 dl étolaj
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 ek. ételízesítő
  • bors

Elkészítés:

A káposztaleveleket szükség szerint megfelezzük vagy harmadoljuk és forró víz alatt átmossuk.

A felaprított hagymát és fokhagymát olajon dinszteljük, rajta pirítjuk a darált húst, kukoricadarát, rizst és a fűszerekkel ízesítjük.

A kisebb káposztalevelek felaprítom és egy nagyob edény aljába tesze, majd a káposztalevelekbe göngyölt tölelékek kerülnek rá.

Annyi vizet öntök alá, hogy majdnem ellepje és ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel.

Ha felfőtt a káposzta, akkor sűrített paradicsomot beleöntve készre főzöm.

Neked ajánljuk