Vendégváró szelet

Vendégváró szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • a töltelékhez:
  • 6 alma
  • 6 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál rum
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 6 db alma
  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál rum
  • porcukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vizet, a sütőport és a porcukrot. Alaposan összegyúrjuk, és a tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztadarabot lisztezett deszkán a tepsi méretének megfelelő (20x30cm) nagyságúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

A töltelékhez az almákat meghámozzuk és lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt almát (amit nem nyomkodjuk ki a levélből), majd beleforgatjuk a diót, a kakaóport, a morzsát, a rumot, és a tojásfehérje keményre vert habjával lazítjuk. Az így kapott masszát a már a tepsiben kinyújtott tésztán egyenletesen eloszlatjuk.

Ezután kinyújtjuk a megmaradt tésztát, megint akkorára, mint a tepsi, és ráfektetjük a töltelékre. A tészta tetejét villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti