Vendégváró sertésnyárs körettel

Vendégváró sertésnyárs körettel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertéslapocka

A mázhoz:

  • 1 fej reszelt hagyma
  • 2 ek. méz
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só

A szilvachutney-hoz:

  • 50 dkg magozott szilva
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 db friss piros chili
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1,5 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 1 tk. mustármag
  • 1,5 ek. citromlé

A kukorica polentához:

  • 4 cső kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl csirkehús alaplé
  • 2 ek. olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A máz hozzávalóit összekeverem és a kockázott húsokat pácolom benne, 2-3 órát a hűtőben.

A chutney-hoz mustármagot pirítok, majd a reszelt gyömbért, aprított chilit hozzáadom, kis idő múlva a kockázott gyümölcsöt, cukrot is.

15 percig pirítom, néha megkeverve.

Ha a gyümölcs szétfőtt, szép színe lett, akkor kihűtöm.

A polentához olajon dinsztelem az aprított hagymákat, majd vele párolom 5 percig a kukoricaszemeket.

A húslevessel felöntve puhára főzöm.

A lecsepegtetett húsokat nyársa tűzve grillezem, oldalanként 3-4 percet.

Neked ajánljuk