Vendégváró mártogatós

Vendégváró mártogatós

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg kígyóuborka
  • 15 dkg szárzeller
  • 15 dkg póréhagyma
  • 15 dkg színes paprika

a currys öntethez:

  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 1 evőkanál pörkölt darált dió
  • 1 mokkáskanál curry

a paradicsomos-fokhagymás öntethez:

  • 4 paradicsom
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vágott bazsalikom
  • 2 evőkanál ketchup

a tejfölös túróhoz:

  • 15 dkg krémes túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • ízlés szerint erőspaprika

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kb. 10 cm hosszú és 5 mm vastag hasábokra daraboljuk, majd poharakba vegyesen elosztjuk, és a tálalásig a hűtőbe tesszük.

A currys-diós öntethez alaposan összekeverjük a krémsajtot, a pörkölt diót, a curryt, s ha kell, pici sót adunk hozzá, majd tálkába tesszük.

A paradicsomos öntethez a paradicsomok héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát nagyon apróra összevágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük, elkeverjük az olívaolajjal, a bazsalikommal, a ketchuppel, sóval, borssal, majd belekeverjük az összevágott paradicsomot is. Tálkába tesszük.

A tejfölös-túrós mártogatóshoz a túrót krémesre turmixoljuk, majd belekeverjük a tejfölt, a fűszerpaprikát, sót, borsot, köménymagot. Ízlés szerint erős paprikát is adhatunk hozzá. Amikor jól elkevertük, tálkába tesszük.

Tálaláskor a zöldségeket az asztalra tesszük, köré helyezzük a szószokat, és kínáljuk.

Neked ajánljuk