Vendégváró kifli

Vendégváró kifli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kis doboz kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A puha margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd az élesztő, a kefir, az olaj és 2 tojás hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk. Ha szükségesnek tartjuk, még adhatunk a tésztához kefirt vagy akár tejfölt is.

Az elkészült tésztát 8 egyenlő nagyságú részre osztjuk, mindegyik darabot kerek tányérnagyságú lappá nyújtjuk. 4 lapot megkenünk a sós margarinnal, majd rájuk helyezünk 1-1 üres lapot. Az így elkészült most már csak 4 lap mindegyikét 4 cikkbe vágjuk, majd minden cikket további háromfelé vágunk.

Az így kapott (összesen 48 db) körcikk mindegyikét a szélesebb felétől kezdődően szorosan feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és felvert tojássárgájával megkenjük. Tetejüket ízlés szerint reszelt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal szórhatjuk meg.

Ezt követően 1 óra hosszat pihentetjük a kifliket, majd hideg sütőbe helyezve, a hőmérsékletet fokozatosan emelve kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Neked ajánljuk