Vendégváró kapormártás

Vendégváró kapormártás

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csokor kapor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg margarin
  • 3 ek. liszt
  • 1 db húsleveskocka
  • citromlé
  • őrölt fehérbors
  • cukor
  • víz

Elkészítés:

Margarinon lisztet pirítok világosra.

Beleszórom a finomra vágott kaprot és pár percig tovább pirítom.

A leveskockát 2-3 dl vízben oldom (lehet tejben is), utána felöntöm a kaprot és simára keverem.

Ízesítem borssal, citromlével, cukorral és lassú tűzön, kevergetve főzöm.

Végül a tejszínnel teszem krémessé és átforralva már készen is van.

Neked ajánljuk