Hozzávalók:
  • 2 csokor kapor
  • 5 dl tejföl
  • 5 dl tej
  • fehérbors
  • olaj
  • liszt
  • 2 csokor kapor
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejföl
  • fehérbors
  • olaj
  • liszt

Vendégváró kapormártás

Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Kevés olajat hevítek, rajta pirítom meg a lisztet, így készítve világos rántást.

A finomra aprított kaprot összekeverem a fehér rántással, kicsit megpirítom és felöntjük a hideg tejjel.

Megsózom, majd simára kikeverem, felforrósítom és mehet bele a tejföl is.

Megint felforralom és megvárom, amíg besűrűsödik a mártásom.

Ha szükséges, akkor utánízesítem sóval és fehérborssal.