Vendégváró kacsasült

Vendégváró kacsasült

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db hízott kacsacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 tk. morzsolt majoránna
  • 1 tk. kakukkfű
  • kevés őrölt feketebors

A párolt káposztához:

  • 1 kg lilakáposzta
  • 2 db birsalma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek. zsír
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. 10%-os ecet
  • 1 tk. egész kömény
  • őrölt bors

A püréhez:

  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg brokkoli
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A combokat besózzuk, húsos felüket fűszerrel dörzsöljük és 1-2 órát hagyjuk állni.

Süthető serpenyőben, bőrös felükkel lefelé, hagymadarabokkal, borral felöntve puhára pároljuk 1,5-2 óra alatt, felénél megfordítva.

210 fokos sütőbe megpirítjuk 25-30 perc alatt, locsolgatva.

A káposzta torzsáját kivágjuk, szálakra vágjuk és besózva félrerakjuk.

Zsiradékon cukrot karamelliázlunk és aprított vöröshagymát, köményt futtatunk rajta.

Mehet rá a káposzta és ecettel pároljuk, lefedve, hogy összeessen.

Ekkor kockázott birsalmát hozzáadva még 30-40 percet pároljuk.

A brokkolit rózsáira szedve sós vízben megfőzzük.

A hámozott, kockázott krumplit is sós vízben megfőzzük.

Mindkettőt összetörjük, vajjal, forró tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval.

Neked ajánljuk