Hozzávalók:
  • kb. 18 darabhoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 db kis burgonya
  • 1 db zsömle
  • 2 tojás
  • 4 dkg fűszeres vaj
  • 2 ek. szezámmag
  • 1 tk. só
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db burgonya
  • 1 db zsömle
  • 2 db tojás
  • 4 dkg fűszeres vaj
  • 2 ek. szezámmag
  • 1 tk.

Vendégváró húsgolyók

Elkészítési idő
4,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítom, a szikkadt zsemlét beáztatom forró vízbe, a hámozott krumplit lereszelem.

A fűszeres vajon megdinsztelem a hagymát, majd leveszem a tűzről.

A kinyomkodott zsemlét, a darált húst és krumplit összevegyítem a dinsztelt hagymával.

Tojásokat ütök bele és sóval, borssal ízesítve átkeverem.

Golyókat formázok a húsmasszából, amelyeket papírkapszliba teszek és szezámaggal hintek.

200 fokos sütőben, 18-20 perc alatt készre sütöm.



Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti