Vendégváró hidegtál

Vendégváró hidegtál
Elkészítési idő
1,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg gépsonka
  • 5 db főtt tojás
  • 4 db közepes csemegeuborka
  • 2 db közepes lilahagyma
  • 40 dkg franciasaláta alap
  • 2 teáskanál zselatin
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl tejföl
  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 db leveskocka
  • 2 dl víz
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg gépsonka
  • 5 db főtt tojás
  • 4 db közepes csemegeuborka
  • 2 db közepes lilahagyma
  • 40 dkg franciasaláta alap
  • 2 teáskanál zselatin
  • 2 dl tejföl
  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 db leveskocka
  • 2 dl víz
  • 2 db paradicsom

Elkészítés:

A sonkát, főtt tojást, uborkát és a lilahagymát felkockázzuk. A zöldségeket sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, hozzáadjuk az összeaprított alapanyagokat és a leszűrt zöldségeket.

A vizet felforraljuk a leveskockákkal. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zselatint. Még melegen összekeverjük a tojásos keverékkel, majd tortaformába simítjuk és kihűtjük. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából és tálcára tesszük.

A paradicsom héját vékonyan körbe vágjuk, rózsákat alakítunk ki belőle, majd ezzel díszítjük a saláta tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti