Vendégváró farsangi fánk

Vendégváró farsangi fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • olaj
  • 1 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg élesztő
  • olaj

Elkészítés:

1 tk. cukorral édesített fél deci tejben futtatjuk az élesztőt és összedolgozzuk liszttel, tojással, csipet sóval, rummal,

Közben langyos tejet adagolunk hozzá, kb. 4-5 dl kell.

Utána melegebb helyen duplájára kelesztjük.

Átgyúrva kinyújtjuk kézzel, centi vastagra és kiszaggatjuk a fánkokat.

Meleg, bő olajban fedő alatt sütjük az egyik felét 1-2 percig, majd a másik oldalát fedő nélkül.