Vendégváró diós piskóta (glutémentes)

Vendégváró diós piskóta (glutémentes)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg rizsliszt (GM)
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál forróvíz
  • 3 evőkanál olaj
  • a kenéshez:
  • egy kis baracklekvár
  • a krémhez:
  • 20 dkg margarin (Rama)
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg darált keksz (GM )
  • 1 dl kávé
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • a tetejére:
  • 2 dl tejszín (Meggle)
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg rizsliszt (GM)
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál forróvíz
  • 3 evőkanál olaj
  • baracklekvár
  • 20 dkg margarin (Rama)
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg darált keksz (GM )
  • 1 dl kávé
  • rumaroma
  • 2 dl tejszín (Meggle)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk, majd ha kihűlt, lekvárral megkenjük.

A darált kekszet összekeverjük a kávéval, rumaromával, majd hozzáadjuk a cukros margarint. A krémmel megkenjük a piskótát, majd a tetejére simítjuk a kemény habbá vert tejszínt.

Legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe!

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!