Vendégváró bográcsos szarvaspörkölt

Vendégváró bográcsos szarvaspörkölt

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 25 főre:

  • 5,5 kg szarvasborjú comb
  • 30 dkg zsíros szalonna
  • 5 fej vöröshagyma
  • 5 db zöldpaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 6 szem borókabogyó
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • bors
  • zsír

Elkészítés:

A kockázott vöröshagymát, zöldpaprikát, szalonnát összevegyítem és a háromnegyed részét turmixolom, a maradékot úgy hagyom.

Bográcsban, olajon pirítom a pépet, hogy bő levet eresszen, utána a kockázott szarvashúst és a maradék zöldségkeveréket adom hozzá.

Ha a szarvas már kifehéredett, akkor ízesítem borókabogyóval, sóval, borssal és vörösborral felöntve puhára főzöm, 2-2,5 óra alatt.

Neked ajánljuk