Vendégváró bográcsos pörkölt

Vendégváró bográcsos pörkölt

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 10-15 fő részére:

  • 1 kg marhalábszár
  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 kg csirkecomb
  • 50 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg virsli
  • 3 kg burgonya
  • 50 dkg gomba
  • 1 kg vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős paprika
  • 10 dkg pirospaprika
  • 1 tk. őrölt színes bors
  • 1 tk. köménymag
  • 1 tk. majoránna
  • 6 dkg só
  • 1 ek. cukor

Elkészítés:

A marhahúst és sertéshúst felkockázom, a szalonnát felszelem centi vastagra és bevagdosom kb. a bőréig. A hagymát felaprítom, a gombát és a virslit felszeletelem vékony karikákra. A szalonnát bográcsban pirítom, majd kiveszem belőle. A visszamardt zsiradékon dinsztelem a hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és fűszerezem, de a pirospaprikának csak a felével. Így rakom bele a marhahúst, először. Ha kissé megpirult, akkor vízet öntök rá és félkészre főzöm. Ekkor következik a sertéslapocka. Miután a leve elfőtt, cukorral édesítem, kicsit karamellizálom. Ha a sertéhús is félkész állapotban van, akkot mehet a bográcsba a csirkecomb is. A vége előtt beleszórom a virslit, szalonnát és a gombát, illetve fűszerezem a meghagyott pirospaprikával, majd alaposan átforralom. Tálalható főtt burgonyával és savanyúsággal.

Hasonló receptek