Vegyes zöldségkrémleves

Vegyes zöldségkrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db közepes karalábé
  • 4 db burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 20 dkg karfiol rózsa
  • 30 dkg brokkoli rózsa
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 csipet bors
  • só (szükség esetén)
  • 1 evőkanál olvasztott Rama margarin
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db közepes karalábé
  • 4 db burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 20 dkg karfiol rózsa
  • 30 dkg brokkoli rózsa
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál olvasztott Rama margarin
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A zöldségféléket megpucoljuk, feldaraboljuk, megmossuk. Egy közepes fazékba vagy lábasba feltesszük főni, 2 liter vizet öntünk rá. Hozzáadjuk a fűszereket.

20 perc alatt megfő, ekkor botmixerrel pürésítjük, még egy kis vizet teszünk hozzá. Újraforraljuk, a tejszínt belekeverjük. Összeforraljuk és már is tálalhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!