Vegyes padlizsánsaláta

Vegyes padlizsánsaláta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 4 szem paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 db fekete olajbogyó
  • 1 ek. kapribogyó
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. vörös borecet
  • cukor
  • bors

Elkészítés:

A hámozott paradicsomot, padlizsánt felkockázom, a zellert felkarikázom, a hagymát fokhagymát finomra vágom.

Olajon aranysárgára pirítom a padlizsánt 10-12 perc alatt, majd mehet hozzá a zelelr, hagymák és további 5 percet pirítom, kevergetve.

Végül a paradicsomot és olívabogyót adom hozzá.

Sóval, borssal, csipet cukorral, ecettel ízesítem.

Kis lángon párolom 10 percet, majd hagyom kihűlni.

Kapribogyóval szórva tálalható.

Neked ajánljuk