Vegyes padlizsánkrém

Vegyes padlizsánkrém

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán
  • 3 db piros kápia paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 2 tk. méz
  • 1 ek. olívaolaj
  • balzsamecet
  • 1/4 tk. cayenne bors
  • oregánó
  • bors

Elkészítés:

A padlizsánt 40 percig és a paprikát 20 percig alufólián sütjük, 200 fokon.

A hámozott paradicsomot és hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük.

A hagymákat olívaolajon dinszteljük, utána mehet rá a paradicsom, aztán a paradicsompüré.

Ízesítjük a fűszerekkel kedvünk szerint, mézet adunk hozzá és 5 percig pároljuk.

A megsült paprikát, padlizsánt meghámozva feldaraboljuk és a langyos paradicsomszósszal összeforgatjuk.

Botmixerrel pürésítjük, szükség szerint utánízesítjük.

Neked ajánljuk