Vegyes padlizsánkrém

Vegyes padlizsánkrém
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db padlizsán
  • 3 db cukkini
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 6 szem paradicsom
  • 4 db piroshúsú fűszerpaprika
  • 1 db zeller
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej fehér hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 mk. szalicil
  • 1 tk. oregánó
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 tk. fehérbors
  • 5 db padlizsán
  • 3 db cukkini
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 6 szem paradicsom
  • 4 db piroshúsú fűszerpaprika
  • 1 db zeller
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 mk. szalicil
  • 1 tk. oregánó
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk.
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 tk. fehérbors

Elkészítés:

A megszurkált padlizsánokat megsütjük.

Olajon dinszteljük az aprított hagymát, aztán hozzáadjuk a többi zöldséget, ízlés szerint feldarabolva, a paradicsomot hámozva.

Kis lángon, fedő alatt pároljuk fél órát, utána ízesítjük és fokhagymát törünk bele.

További 1,5 órát hagyjuk főni, de az utolsó negyed órában hozzáadjuk a szalicilt.

Az üvegeket vízzel töltött tepsibe állítva melegítjük és beleadagoljuk a krémet, aztán lezárjuk.

Szárazdunsztban hagyjuk hűlni, majd 2 nap múlva el lehet tenni.