Vegyes nyárs mentás salátaágyon

Vegyes nyárs mentás salátaágyon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 20 dkg grillkolbász
  • 1 kivi
  • 2 fej lila hagyma
  • 4 tv-paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • a citromos salátához:
  • 1 nagy, piros húsú kaliforniai paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 4 szál zöldhagyma
  • 30 dkg kígyóuborka
  • 1/2 csokor friss menta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 citrom leve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • salátalevelek a tálaláshoz
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 20 dkg grillkolbász
  • 1 db kivi
  • 2 fej lila hagyma
  • 4 db tv-paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy piros húsú kaliforniai paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 4 szál zöldhagyma
  • 30 dkg kígyóuborka
  • 1/2 csokor friss menta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 citrom leve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • salátalevelek

Elkészítés:

A húsokat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd kis szeletekre vágjuk, tálba tesszük. A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, villával szétnyomkodjuk, és jól összekeverjük a húsokkal. Letakarva 1 órán át pihentetjük.

Míg a hús pácolódik, a salátához a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A kaliforniai paprikát, a paradicsomot, a hagymát és az uborkát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és a mentát leöblítjük, felaprítjuk, a zöldségekkel összekeverjük, és 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután sóval, borssal ízesítjük, és összekeverjük a citromlével meg az 5 evőkanál olívaolajjal. (Nem csak húsok mellé, hanem grillezett hal, sőt sajt mellé is kínálhatjuk.)

A nyárshoz a kolbászokat 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a lilahagymát cikkekre szeljük, majd leveleire szétszedjük. A tv-paprika húsát vastagabb csíkokra vágjuk.

A nyárshoz a húsokat és kolbászdarabokat a hagymával meg a paprikával együtt váltakozva nyársra húzzuk, sózzuk, borsozzuk. Megolajozott grillrácson a nyársakat meg-megforgatva, kíméletesen, 8-10 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor a salátaleveleket összetépkedjük, tányérra tesszük, ráhalmozzuk a citromos salátát és mellé helyezzük a nyársat.