Vegyes halászlé

Vegyes halászlé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg ponty patkó
  • 50 afrikai harca
  • 2 pontyfej és farok
  • 2 nagy fej vöröshagyma kockára aprítva
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1 kisebb tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 db halászlé kocka
  • 15 dkg halászlé sűrítmény
  • 1 evőkanál olaj
  • 50 dkg ponty patkó
  • 50 afrikai harca
  • 2 db pontyfej és farok
  • 2 nagy fej vöröshagyma kockára aprítva
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1 kisebb tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 db halászlé kocka
  • 15 dkg halászlé sűrítmény
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük, rádobjuk a felaprított hagymát és megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és összekeverjük. Felöntjük 2 l vízzel, belerakjuk a hal fejeket és a farkakat, 2 szelet afrikai harcsát, a tv paprikát, paradicsomot, az erős paprikát és megsózzuk. Nagy lángon elkezdjük főzni (állandó forrásban kell lenni mert így homogén lesz a leve, nem esik szét.)

Amikor fél fövésben van, akkor belemorzsoljuk a halászlé kockákat, és belerakjuk az alaplevet és tovább főzzük. Amíg fő a halászlé alap, addig a halakat besózzuk és megszórjuk piros paprikával, majd állni hagyjuk.

Ha megfőtt az alaplé és a hal húsa leesik a csontról, akkor át passzírozzuk. Újra feltesszük a tűzre, felforraljuk, ha forr be főzzük a ponty patkókat, és a harcsa szeleteket.

Erős paprikával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük