Vegyes-currys halragu

Vegyes-currys halragu

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet lepényhal
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 db padlizsán
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 ek. olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. currypor
  • őrölt bors

Elkészítés:

A forrázott paradicsomot hámozom, csumázom, és 8 felé cikkezem.

A vöröshagymát vékonyra szelem, a fokhagymát áttöröm, a hámozott padlizsánt ujjnyi vastagra vágom.

A halat citromlével csepegtetem, majd felgöngyölöm, megtűzöm.

3 ek. olajon megpirítom a padlizsánt, utána kiszedem.

A visszamaradt zsiradékon dinsztelem a hagymát, majd curryvel hintem.

Mehet rá a fele paradicsom, fokhagyma, amivel pár percet párolom.

2,5 dl vizet öntök alá, és kevergetve átforralom.

Ezek után belerakom a maradék paradicsomot, a padlizsánt vissza, a haltekercseket.

Ízesítem sóval, borssal, végül lefedve főzöm 5 pecret, közepes tűzön.

Petrezselyemmel tálalom.

Neked ajánljuk