Vegetáriánus töltött bagett

Vegetáriánus töltött bagett

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

  • 2 db hosszú bagett
  • 500 g franciasaláta vagy mexikói saláta zöldségkeverék
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db lila hagyma
  • 1 szál szárzeller (elhagyható)
  • 2-3 csemege uborka
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 50 g light margarin
  • 100 g reszelt sajt
  • őrölt bors

az áztatáshoz:

  • kevés tej

Elkészítés:

A színes paprikát, a lila hagymát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A zöldségkeveréket forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Még melegen hozzákeverjük a margarint, a megsózott paprika-, a hagyma- és zellerkeverékét. Megborsozzuk, majd a tejbe áztatott, darabolt bagett végeket, a bagett tépkedett közepét és a reszelt sajtot is hozzáadjuk. (Ha véletlenül nagyon kihűltek volna a főtt zöldségek enyhén melegíthetünk rajta, majd jól elkeverjük.) Ha nagyon összeállt, kevés margarint még adhatunk hozzá. Sűrű, egynemű masszát kell kapnunk. Megkóstoljuk, és ha szükséges sózzuk, borsozzuk.

A lyukas bagett egyik végét négyrét hajtott alufóliával lezárjuk, majd a másik végén kiskanállal a masszából beleadagolunk. Minden töltéskor, a bagett alufóliával borított végét ütögessük az asztal lapjához, hogy a töltelék az aljára tömörödjön. Fontos, hogy a bagett belét úgy vágjuk ki, hogy közepén át tudjunk látni, és semmi ne akadályozzon bennünket abban, hogy minél több masszát tudjunk a bagett közepébe tölteni.

Az így elkészített töltött rudak hűtést igényelnek, így a massza a közepükön szilárdabbá válik, és mire vendégeink megérkeznek 1-1,5 centis töltött, bagett szeletekkel várhatjuk őket.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk