Vegán "sajtos" pizza

Vegán "sajtos" pizza

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db paradicsom
  • *

a tetejére:

  • sörélesztőpehely

Elkészítés:

A kölest kiválogatjuk, megmossuk, majd sós vízben puhára főzzük (itt az a jó, ha nagyon megfő, nem baj, ha kissé mászkos lesz). Ha véletlenül van felesleges víz rajta, akkor szűrjük le.

Hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd a sörélesztőpehellyel és a rizstejszínnel összekeverjük, és botmixer segítségével krémes állagúra keverjük, ha szükséges megsózzuk.

Elkészítjük a tésztát: a liszthez adjuk a sót. Az élesztőt kb. 1 dl vízben, amihez csipet cukrot is adtunk felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk és robotgéppel elkezdjük kevertetni, dagasztani – közben hozzáadagoljuk a lisztet (kb. 1,5-2 dl víz kell hozzá összesen, de ebben benne van az élesztő felfuttatására levett mennyiség is).

Ha jól gyúrható tésztát kaptunk, meleg helyen a duplájára kelesztjük – kb. fél óra alatt.

Egy tepsit kevés kókuszzsírral kikenkünk, majd a tésztát a tenyerünkkel kerekre (vagy szögletesre) lapogatjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 5 percig elősütjük a tésztát, majd még melegen 4-6 szeletre vágjuk. Megkenjük a kis tálkában elkészített fűszeres paradicsommártással (ehhez a sűrített paradicsomot a fűszerekkel összekeverjük), majd a szelekre adagoljuk rá a „sajtkrémet”, elkenjük, és ízlésesen beborítjuk a vékonyra szelt cukkini karikákkal, és pár szelet paradicsommal adunk neki egy kis színt.

Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, akkor jó, amikor a tészta külseje kap egy kis színt, illetve a cukkini is megpárolódott (kb. 10 perc). Ezután kivesszük a sütőből, és találáskor kevés sörélesztőpehellyel megszórjuk.

Neked ajánljuk