Vegán répatortás tejberizs fahéjas gyömbéres golyókkal

Vegán répatortás tejberizs fahéjas gyömbéres golyókkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 csésze rizs
  • 2,5 csésze víz
  • 2 evőkanál folyékony édesítő
  • 1 közepes répa (lereszelve)
  • 3 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál gyömbér
  • fél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • fél evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • egy marék mazsola
  • egy marék dió
  • fahéjas gyömbéres golyókhoz:
  • fél csésze datolya vagy aszalt szilva
  • 3 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál gyömbér
  • egy marék dió
  • egy marék napraforgómag
  • 3 evőkanál növényi tej
  • negyed csésze mandulaliszt
  • 2 teáskanál kókuszliszt
  • negyed csésze kókuszreszelék
  • folyékony édesítő
  • a forgatáshoz:
  • 2 teáskanál kókuszreszelék
  • 1 csésze rizs
  • 2,5 csésze víz
  • 2 evőkanál folyékony édesítő
  • 1 közepes répa (lereszelve)
  • 3 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál gyömbér
  • fél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • fél evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • egy marék mazsola
  • egy marék dió
  • fél csésze datolya vagy aszalt szilva
  • 3 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál gyömbér
  • egy marék dió
  • egy marék napraforgómag
  • 3 evőkanál növényi tej
  • negyed csésze mandulaliszt
  • 2 teáskanál kókuszliszt
  • negyed csésze kókuszreszelék
  • folyékony édesítő
  • 2 teáskanál kókuszreszelék

Elkészítés:

Előszőr puhára főzzük vízben a rizst, majd hozzáadjuk a tejet, a reszelt répát, a vanília aromát, édesítőt, fűszereket és nagyjából sűrűre főzzük kb. 25 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a mazsolát és a diót.

A kukoricakeményítőt egy kis tejjel egy tálban összekeverjük, majd kevergetés mellett hozzáöntjük a tejberizshez, és addig főzzük, amíg pudingszerű állaga nem lesz.

A fahéjas gyömbéres golyókhoz egy aprítóba tesszük az összes hozzávalót és homogén masszává turmixoljuk. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle majd megforgatjuk őket kókuszreszelékben.

Megjegyzés:

A receptet Scheffer Sára küldte be. Köszönjük!