Vegán répatorta-palacsinta kesu krémsajttal

Vegán répatorta-palacsinta kesu krémsajttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a palacsintához:
  • 90 g fehér tönkölyliszt
  • 60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 evőkanál juharszirup (vagy agave szirup vagy méz)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 banán
  • 280 ml növényi tej
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 3 közepes répa (reszelve)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • a kesu krémsajthoz:
  • 1 csésze kesudió
  • 4 evőkanál juharszirup (vagy agave szirup vagy méz)
  • 50 ml növényi tej
  • 3 teáskanál citromlé
  • 90 g fehér tönkölyliszt
  • 60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 evőkanál juharszirup (vagy agave szirup vagy méz)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 1 banán
  • 280 ml növényi tej
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 3 közepes répa (reszelve)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csésze kesudió
  • 4 evőkanál juharszirup (vagy agave szirup vagy méz)
  • 50 ml növényi tej
  • 3 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (lisztek, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, só). A banánt villával összenyomkodjuk. Egy másik tálban a növényi tejhez keverjük a citromlét, az olvasztott kókuszzsírt, a juharszirupot és a vaníliát, majd hozzáadjuk az összenyomkodott banánt és a reszelt répát is.

A tejes keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük (folyamatosan kevergetve, amíg homogén masszát nem kapunk). A masszához keverjük a reszelt répát, és 5 percig pihentetjük, amíg felmelegszik a serpenyő.

Egy kis olajon vagy kókuszzsíron oldalanként 1-2 percig megsütjük a palacsintákat.

A krémsajthoz vízben forraljuk a kesudiót (15 percig), amíg meg nem puhul. Leszűrjük, aprítóba vagy turmixgépbe tesszük a többi hozzávalóval, és addig turmixoljuk, amíg krémes, krémsajtszerű állaga nem lesz.

A palacsintákat a krémsajttal megkenve, dióval vagy mogyoróval a tetején, juharsziruppal vagy agavával vagy mézzel leöntve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scheffer Sára küldte be. Köszönjük!