Vegán kuszkusz saláta cukkini raguval és fűszeres burgonyával

Vegán kuszkusz saláta cukkini raguval és fűszeres burgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • fél kg burgonya
  • 1 csésze kuszkusz
  • 1 db vöröshagyma
  • sütőzacskó
  • bors
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • majoránna
  • jalapeno
  • lila hagyma
  • bazsalikom

Elkészítés:

A vöröshagymát megpirítjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és ráöntünk 1 dl vizet.

Miután megpuhult őrölt borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, egy leheletnyi szerecsendióval fűszerezzük, és megvárjuk, amíg egybeérnek az ízek, majd elkészült a cukkini ragu.

Elkészítjük a kuszkuszt: 1 csésze kuszkuszhoz 1,5-2 csésze forralt vizet öntünk, sóval és vegetával ízesítjük. Lefóliázzuk, és 20 perc múlva készen is van.

A burgonyákat kis kockákra szeleteljük, fűszerezzük, majd kis olajjal egy sütőzacskóba tesszük, aminek a sarkait kivágjuk. Tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Ha kész, mindent a tányérra szedünk, úgy tálaljuk.

Neked ajánljuk