Vegacsiga

Vegacsiga

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 12 szelethez:

  • 1 csomag készen kapható leveles tészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg wokzöldség (fagyasztott)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás

Elkészítés:

A leveles tésztát hagyjuk kicsit felengedni (ha mélyhűtött). A fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a fokhagymát. Rászórjuk a fagyos

zöldségeket, megpároljuk. Hagyjuk, hogy a leve elpárologjon, majd alaposan lecsepegtetjük (leszűrjük, vagy finoman kicsavarjuk, ha maradt rajta lé), hogy ne ázzon el a tészta. Hozzáadjuk a petrezselymet, a reszelt sajtot, és sóval, borssal ízesítjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.

A leveles tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, és a zöldséget egyenletesen elterítjük rajta, majd feltekerjük, 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk.

Kellő távolságban a tepsire fektetjük őket, mert a leveles tészta sütés közben alaposan megnő! Megkenjük a tojással, és a sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Neked ajánljuk