Vega töltött cékla

Vega töltött cékla

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 egész cékla
  • 1 fej hagyma
  • fél alma
  • 1 pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teéskanál piros arany
  • kevés reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A céklákat mosd meg jó alaposan, majd főzd őket félkészre.

Ezalatt a hagymát és a fél almát pucold és darabold kis méretűre.

A hagymát kevés olajon párold meg, majd rakd hozzá az almát és az átnyomott fokhagymát, sót, borsot, majorannát, és főzd össze őket. Amikor már minden puha, add hozzá a tejfölt, kevergetve 1-2 percig.

Ezután a kihűlt céklát vágd félbe, a belsejét egy kanállal szedd ki. A kiszedett céklát botturmixszal pépesítsd, és add a hagymás-tejfölös töltelékhez. Ezt újra pár percig közepes lángon főzd össze.

Ezután a kivájt céklákat tedd tűzálló tálba, kanalazd bele a tölteléket, és fél órára tedd 200 fokos sütőbe. 1/4 óra múlva a reszelt trappista sajtot is tedd a tetejére.

Neked ajánljuk