Vattacukros forró csoki

Vattacukros forró csoki
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 dl tej (lehetőség szerint magas zsírtartalmú)
  • 3 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 1 mokkáskanál nádcukor
  • tejszínhab
  • pillecukor
  • vattacukor
  • reszelt csokoládé
  • 1,5 dl tej (lehetőség szerint magas zsírtartalmú)
  • 3 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 1 mokkáskanál nádcukor
  • tejszínhab
  • pillecukor
  • vattacukor
  • reszelt csokoládé

Elkészítés:

A csokoládét kevés tejben felolvasztjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék tejet és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.

Amikor felforrt, hozzáadjuk a nádcukrot és még egy-két percig takaréklángon főzzük.

Ezután bögrébe töltjük, a tetejére tejszínhabot nyomunk, megszórjuk reszelt csokoládéval, pillecukorral és vattacukrot teszünk még rá.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti