Vastag tésztájú pizza

Vastag tésztájú pizza

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g pizzaliszt
  • 10 g friss élesztő
  • 250 ml tej
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi kristálycukor
  • 50 ml olívaolaj
  • *

feltét:

  • ízlés szerint

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Alaposan összedolgozzuk, majd az összegyúrt tésztát letakarjuk és 40-50 percig langyos helyen kelni hagyjuk.

Amikor megkelt a tészta, a kívánt méretűre és formára nyújtjuk (kerek, négyzet vagy téglalap), és rátesszük a feltéteket.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Egy fontos tipp: a vastag tészta esetében hosszabb sütési idő szükséges.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek