Vasárnapi krémes szelet

Vasárnapi krémes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5-10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 tojássárgája
  • kb. 1 dl tejföl
  • a krémhez:
  • 4 dl víz
  • 3 dl tej
  • 2 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl Hulala
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5-10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 4 dl víz
  • 3 dl tej
  • 2 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl Hulala

Elkészítés:

A tésztához valókat összeállítjuk, kicsit pihentetjük.

A tésztát 4 részre osztjuk, és 20x30 cm-es vajazott tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt.

A krémhez a pudingot megfőzzük a cukorral, ha kihűlt összekeverjük a keményre felvert Hulalával.

Betöltjük a lapokat, egy éjszakára hidegre tesszük, a tetejét enyhén sütőpapírral fedjük le és egy tepsit vagy könyvet téve lenyomatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!