Vásári töki pompos

Vásári töki pompos

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 tepsihez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 40 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kk. só
  • cukor
  • 2 dl langyos víz
  • tej

A feltéthez:

  • 40 dkg főtt császárszalonna
  • 40 dkg emmentáli sajt
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 nagy pohár tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összevegyítem (az élesztőt kis tejben futtatom) és átdagasztom, majd 1-1,5 órán át kelesztem.

2 részre veszem a tésztát a dupla adag végett.

Kinyújtom az és olajozott tepsibe simítom, majd megszurkálom és 200 fokon elősütöm 7-9 perc alatt.

Fokhagymás tejföllel lekenem, a felszeletelt hagyma és sonka felét rárakom, illetve a fele sajtot ráreszelem.

Sütőbe téve ropogósra sütöm.

A másik adag tésztát hasonló módon készítem el.

Neked ajánljuk