Vargányával töltött padlizsán

Vargányával töltött padlizsán

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős paprika
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 db hagyma
  • bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 25 dkg vargányagomba
  • petrezselyemzöld aprítva
  • 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

Elkészítés:

Vágjuk le a padlizsán végét! Mossuk meg a zöldséget! A padlizsánt kettévágjuk, és egy kanállal kivesszük a belsejét. Enyhén besózzuk, és olajozott tepsibe sorba rakjuk.

Mossuk meg a gombát! A hagymát kockázzuk fel, majd pirítsuk meg olajon! Hozzárakjuk a gombát és a padlizsán belsejét. Borsozzuk, majd belevágjuk a paradicsomot és paprikát. Ha már kezd barnulni, keverjük hozzá a szójaszószt is! Ez kb. 5 perc.

Vegyük le a tűzről, és töltsük meg a padlizsánokat a gombás-hagymás raguval! Rakjuk tepsibe, szórjuk meg sajttal! 40 percet sütjük 160 fokra előmelegített sütőben.

Neked ajánljuk