Vargányás rizottó sült fokhagymával

Vargányás rizottó sült fokhagymával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizottó rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg vargánya gomba
  • reszelt parmezán
  • főzőtejszín
  • friss petrezselyem
  • fehérbors
  • citromlé

Valamint:

  • 2 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és előmelegített serpenyőben, olívaolajon rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, sót, fehérborsot, és folyamatos kevergetés mellett először fehérbort, majd alaplét adagolunk hozzá. Közepes lángon főzzük,

Amikor eléri a megfelelő puhaságot, a külön olíván megpirított vargányát hozzáadjuk, és folyamatosan krémesítjük kevés vajjal, főzőtejszínnel és parmezán sajttal.

Ezelatt 2 fej fokhagymát gerzedjeire szedünk, de nem tisztítjuk meg őket. Egy hőálló edényben olajjal kicsit meglocsoljuk, bátran sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

A rizottót friss petrezselyemmel és a sült fokhagymával tálaljuk.

Neked ajánljuk