Vargányás rizottó

Vargányás rizottó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg rizottórizs (pl. arborio)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg vargánya gomba
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1dl száraz fehérbor
  • 4 dl zöldségleves, kockából
  • 1 evőkanál vaj
  • 2-3 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 25 dkg rizottórizs (pl. arborio)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg vargánya gomba
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1dl száraz fehérbor
  • 4 dl zöldségleves, kockából
  • 1 evőkanál vaj
  • 2-3 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk.

Mélyebb serpenyőben, a fele felforrósított olajon a vöröshagymát rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, fehér borssal megszórjuk és folyamatos kevergetés mellett először a fehérbort, majd a levest adagoljuk hozzá. Közepes lángon főzzük, ügyelve arra, hogy mindig legyen rajta elegendő folyadék, egészen addig, míg a rizs puhulni nem kezd (15 perc).

Amíg a rizs puhul, a maradék olajon megpirítjuk a vargányát, majd a rizshez adjuk a vajjal, a főzőtejszínnel és a parmezánnal együtt. Ha túl száraznak látszik a rizottó, adjunk hozzá kevés fehérbort vagy levest.

A tökéletes krémes állagot az edény mozgatásával lehet elérni, tehát lehetőleg ne kanállal kevergessük az utolsó fázisban, hisz úgy csak összetörjük a rizs szemeket. Pirítsunk fokhagymát a tetejére!



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti