Elkészítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Mélyebb serpenyőben, a fele felforrósított olajon a vöröshagymát rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, fehér borssal megszórjuk és folyamatos kevergetés mellett először a fehérbort, majd a levest adagoljuk hozzá. Közepes lángon főzzük, ügyelve arra, hogy mindig legyen rajta elegendő folyadék, egészen addig, míg a rizs puhulni nem kezd (15 perc).
Amíg a rizs puhul, a maradék olajon megpirítjuk a vargányát, majd a rizshez adjuk a vajjal, a főzőtejszínnel és a parmezánnal együtt. Ha túl száraznak látszik a rizottó, adjunk hozzá kevés fehérbort vagy levest.
A tökéletes krémes állagot az edény mozgatásával lehet elérni, tehát lehetőleg ne kanállal kevergessük az utolsó fázisban, hisz úgy csak összetörjük a rizs szemeket. Pirítsunk fokhagymát a tetejére!
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti