Vargányás-gombócos tagliatelle carbonara

Vargányás-gombócos tagliatelle carbonara

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús
  • 5 dkg kockázott bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • 5 dkg aprított, vagy őrölt natúr pisztácia
  • 10 dkg aprított rókagomba
  • kevés friss kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyemzöld (aprítva)
  • 1 evőkanál színes bors
  • *
  • a mártáshoz:
  • 5 dl tészta főzőlé
  • 1 db tojás
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 dl fehér bor
  • 1 evőkanál aprított bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál parmezánsajt reszelve

Elkészítés:

A darálthúsba keverjük a tojást, a finomra vágott petrezselymet, a felaprított kakukkfüvet, a sót, a rókagombát és a fűszereket. A szalonnát kevés vajon lepirítjuk az összezúzott fokhagymával és lehűtjük. Ezután a húshoz adjuk a pisztáciával együtt.

A színesborsot megtörjük egy mozsárban, majd deszkára öntjük. A húsból dió nagyságú golyókat formázunk, és megforgatjuk a borsban. Vajat hevítünk, és a gombócokat a forró vajon sütögessük forgatva sütögetjük.

A tésztát időközben enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd amikor kész, akkor a főzőléből a gombócokra öntünk. Lesütjük, majd a bort ráöntjük, és még a főzőléből 1 merőkanállal hozzáadunk. A tésztát is ráöntjük, és együtt forgatjuk. Bazsalikommal megszórjuk. A tojást és a tojássárgáját beledobjuk, és gyors mozdulatokkal elkeverjük, és a sajttal megszórjuk. Rázogatva összeforgatjuk, és ha kell még a főzőléből tegyünk hozzá keveset, hogy finom krémes állaga legyen. Forrón tálaljuk, és megszórhatjuk még parmezánnal.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk