Vargabéles vaníliasodóval

Vargabéles vaníliasodóval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 csomag 6 lapos réteslap
  • olaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 20 dkg cérnametélt
  • 1 ek. olaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 db narancs reszelt héja

A sodóhoz:

  • 5 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dkg vaj
  • 1 tk. liszt

Elkészítés:

Cérnametéltet enyhén sós, olajos vízben kifőzök, lecsepegtetem.Tojássárgákat, cukorral, vajjal kikeverem és tejfölt adok hozzá.Ebbe keverem a cérnametéltet,áttört túrót, mazsolát, reszelt narancshéjat.Az összes tojásfehérjét felverem és a túróba forgatom.

Közepes, olajos tepsit kibélelek 3 réteslappal, olajjal kenve a közöket.Mehet bele a túrótöltelék és szintén 3 réteslappal lefedem, olajozott lapközökkel.Megkenem a tetejét olvasztott vajjal és 180 fokon lehetőleg légkeverésen sütöm előmelegített sütőben, míg pirosra nem sül.Ízlés szerint porcukorral szórható.

A sodóhoz tojássárgákat, cukorral, liszttel és 1 dl tejjel keverek ki.A maradék tejet forralom vaníliás cukorral és még forrón a sárgákhoz öntöm.Közepes lángon, állandó keveréssel sűrűsödésig főzöm (forrás nélkül).Amíg forró, a vajat belekeverem és tálalható a vargabéleshez.

.

Neked ajánljuk