Vargabéles muffin rizslapokból gluténmentesen

Vargabéles muffin rizslapokból gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alaphoz:
  • TaoTao gluténmentes rizslap (50 g=12 lap)
  • a töltelékhez:
  • 10 dkg GM cérnametélt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • a tetejére:
  • porcukor és citromfűlevélke
  • 50 g TaoTao gluténmentes rizslap (12 lap)
  • 10 dkg GM cérnametélt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • porcukor
  • citromfűlevélke

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztát enyhén sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, kihűtjük. A muffin tepsi mélyedéseit kivajazzuk.

Egy leveses tálba kevés hideg vizet öntünk, és a rizslapokat megmártjuk benne (nem kell áztatni, épp csak annyi időre kell a vízbe mártani, hogy formázható legyen!).
A vízből a rizslapokat egy tiszta konyharuhára tesszük, majd kibéleljük vele a muffin tepsi mélyedéseit úgy, hogy legyen kilógó széle is. Majd a már kibélelt mélyedésekbe kanalazzuk a túrótölteléket.

Az előmelegített sütőbe toljuk, és 15 perc alatt készre sütjük! A sütőből kivéve tálra szedjük és kissé megporcukrozva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!