Hozzávalók:
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 4 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dkg mazsola
  • 1 csomag réteslap
  • 30 dkg finommetélt
  • 5 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 4 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dkg mazsola
  • 1 csomag réteslap
  • 30 dkg finommetélt
  • 5 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Vargabéles

Elkészítési idő
4,0 26 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Törjük át a túrót, és keverjük el a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával.

Addjuk hozzá a kifőzött és leszűrt finommetéltet.

Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, és óvatos kevergetés mellett ezt is addjuk a masszához.

Kenjünk ki egy magas szélű tepsit olvasztott margarinnal, béleljük ki az egyik réteg réteslappal. Terítsük el benne a tölteléket, majd feddjük le a réteslap maradékával.

Kenjük meg a tetejét olvasztott margarinnal, és közepes lángon süssük pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálalhatjuk is!