Vargabéles

Vargabéles
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • egy kisméretű tepsihez:
  • 50 dkg túró
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 15-20 dkg cérnametélt
  • mazsola (aki nem szereti, elhagyhatja)
  • réteslap
  • a kenéshez:
  • olvasztott vaj vagy margarin
  • 50 dkg túró
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15-20 dkg dkg cérnametélt
  • mazsola
  • réteslap
  • olvasztott vaj

Elkészítés:

A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük.

A túrót villával összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögtetett cérnametéltet.

A kisméretű tepsi alját olvasztott margarinnal kikenjük, belefektetünk 2-3 réteg réteslapot, úgy, hogy minden egyes lapot megkenünk olvasztott margarinnal. Ráhalmozzuk a túró tölteléket, és ismét 2-3 réteg (egyenként lekent) réteslappal beborítjuk.

180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-55 perc alatt szép pirosra sütjük.

Kockára vágva tálaljuk, tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!