Varga béles őszi verzió

Varga béles őszi verzió

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg cérnametélt
  • 1 csomag réteslap (6 lapos)
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tejföl
  • 25 dkg szőlő (tisztán mérve)
  • 15 dkg kristálycukor vagy eritrit
  • 1 csomag vaníliás cukor

a tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a megtisztított szőlőt, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát.

A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.

Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével, úgy hogy a lapok között kevés olajjal megkenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal (a lapok között olajjal megkenjük). Tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral szórva tálaljuk.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk