Vaníliás túrókrém karamellizált nektarinnal

Vaníliás túrókrém karamellizált nektarinnal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a vaníliás túrókrémhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 db citromos Danone joghurt
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín + habfix)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve

a karamellizált nektarinhoz:

  • 4-5 db nektarin
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A túrót a krumplinyomón átnyomjuk, vagy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd simára keverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük az ízesített túróhoz. A nektarint kisebb darabokra vágjuk fel.

Egy serpenyőbe tesszük a barna cukrot, majd kevergetve világos színűre karamellizáljuk. Ezután a tűzről levesszük, majd hozzáadjuk a feldarabolt nektarint, megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és néha megkeverve (rázogatva) pár percig karamellizáljuk. (Amikor a karamellhez adjuk a nektarint, az kissé megkeményedik, de amikor visszatesszük a tűzre, fel fog olvadni.)

Amikor elkészült a nektarin, teljesen kihűtjük mielőtt a túrókrémmel rétegeznénk. A poharakba 1-2 evőkanál túrókrémet teszünk, majd rákanalazunk a karamellizált nektarinból. Ezután a poharakba elosszuk a maradék túrókrémet, majd rákanalazzuk a maradék karamellizált nektarint. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt pár perccel a pohárkrémet a hűtőből kivesszük, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk