Vaníliás-szedres őszibarackkrémleves

Vaníliás-szedres őszibarackkrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50-60 dkg őszibarack
  • 3-4 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • a levesbetét:
  • 10 dkg szeder
  • 2 db őszibarack
  • 50-60 dkg őszibarack
  • 3-4 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 10 dkg szeder
  • 2 db őszibarack

Elkészítés:

A barackot meghámozzuk és kockákra vágjuk. A cukorral és kevés vízzel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a vaníliát, a tejszínt és a vaníliás pudingport, majd annyi vízzel, hogy kellemesen krémes állaga legyen, habverővel kikeverjük. (Ha sokáig habosítjuk, finom hab képződik a tetején.)

Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön, majd szederrel és barack szeletekkel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!