Vaníliás-szedres őszibarack krémleves

Vaníliás-szedres őszibarack krémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50-60 dkg őszibarack
  • 3-4 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • a levesbetéthez:
  • 10 dkg szeder
  • 2 őszibarack
  • 50-60 dkg őszibarack
  • 3-4 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 10 dkg szeder
  • 2 őszibarack

Elkészítés:

A barackot meghámozzuk, kockákra vágjuk. A cukorral és kevés vízzel leturmixoljuk.

Hozzáadjuk a vaníliát, a tejszínt és a vaníliás pudingport, majd annyi vízzel, hogy kellemesen krémes állaga legyen habverővel kikeverjük. (Ha sokáig habosítjuk, finom hab képződik a tetején.)

Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön, majd szederrel és barack szeletekkel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti