Vaníliás kiflik

Vaníliás kiflik
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g darált dió
  • 250 g liszt
  • 100 g cukor
  • 100 g vaj
  • 2-3 evőkanál tej
  • a forgatáshoz:
  • 50 g vaníliás porcukor
  • 50 g sima porcukor
  • 100 g darált dió
  • 250 g liszt
  • 100 g cukor
  • 100 g vaj
  • 2-3 evőkanál tej
  • 50 g vaníliás porcukor
  • 50 g sima porcukor

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Fontos, hogy a tejet ne egyszerre adjuk hozzá, nekünk kell érezni, hogy mennyire száraz (kemény a tésztánk.

A tésztának puhának kell lennie, hogy könnyedén tudjuk formázni. (Én kb. 20 g-os kis gombócokat szoktam készíteni a tésztából, amikből majd kiflit formázok. Van egy másik variáció is: kb. ceruzavastagságú hengereket formázunk, majd ezeket 5 cm hosszú darabokra vágjuk és ebből formázzuk meg a kifliket.)

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

A még forró kifliket vaníliás cukorba forgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!