Vaníliás-kekszes torta – sütés nélkül

Vaníliás-kekszes torta – sütés nélkül
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 8 szelethez:
  • az alaphoz:
  • 15 dkg háztartási keksz
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
  • 7 db babapiskóta
  • 1 dl főtt fekete kávé
  • *
  • a krémhez:
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • *
  • a tetejére:
  • 5 dkg csokoládéreszelék
  • 15 dkg háztartási keksz
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
  • 7 db babapiskóta
  • 1 dl főtt fekete kávé
  • *
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • *
  • 5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítés:

Az alaphoz a kekszet összetörjük, és a vajjal, a porcukorral, a kakaóval és a tejszínnel jól összedolgozzuk. Ezután a 20 cm átmérőjű, kerek, kacsos tortaforma aljába nyomkodjuk.

A babapiskótákat belemártjuk a kávéba, és szorosan egymás mellé, a kekszes alapra rakjuk. A hűtőbe tesszük.

Közben a krémhez a pudingot a megszokott módon a tejjel és a cukorral megfőzzük, kevergetve kihűtjük. Ha már hideg, belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, jól kihűtjük, majd felszeleteljük.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti